ConnectProf ile pazaryerine istediğiniz ürün bilgileri ile ürün aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. 

Dışarı aktarım entegrasyonu oluşturulduktan sonra Yönetici Paneli > Dışarı Aktarım butonuna tıklayınız.

Dışarı aktarım.png (65 KB)

Açılan sayfada entegrasyonlarınız listelenecektir. 

İşlem yapmak istediğiniz pazaryerini seçiniz ve Menü > Genel Ayarlar butonuna tıklayınız. 

dışa aktarım- genel ayarlar.png (63 KB)

Genel ayarlar sayfası açılacaktır. 

Açılan sayfada eşlenmiş kategoriler, limitler, entegrasyon ismi, diğer seçenekler ve alan seçimleri bulunmaktadır. genel ayarlar.png (98 KB)

Eşlenmiş Kategoriler : Yönetici Paneli > Katalog Ayarları > Kategori Yönetimi alanında eşlemiş olduğunuz kategorileriniz listelenir. Pazaryerine ürün aktarılırken hangi kategorideki ürünlerin aktarımını yapmak istiyorsanız, bu alandan kategori seçimi yapabilirsiniz. 

eşlenmiş kategoriler.png (20 KB)

Limitler : Pazayerine ürün aktarılırken stoğu ve fiyatlarında limit belirleyerek fiyat aralığına veya stok aralığına göre ürün aktarımı yapabilirsiniz.

limitler.png (19 KB)

1. Stok sınırlaması : Tıklandığında minimum ve maximum stok miktarı alanı açılacaktır. Dilerseniz min. ve Max. değer ekleyerek sadece belirli stoktaki ürünlerin aktarımını yapabilirsiniz. 

Örneğin; Min. değer 5, max. değer 100 yazıldığında stoğu 5 ile 100 arası olan ürünler entegrasyona dahil edilir. 

2. Liste Fiyat Sınırlaması : Tıklandığında min. fiyat değeri ve max. fiyat değeri alanı açılacaktır. Dilerseniz min. ve max. liste fiyatı ekleyebilirsiniz. 

Örneğin: Man. liste fiyat değeri alanına 100, max. liste fiyat değerine ise 1000 yazıldığında liste fiyatı 100 ile 1000 tl arasındaki fiyatları entegrasyona dahil eder.

3. İndirimli Fiyat Sınırlaması : Tıklandığında indirimli fiyat min. ve max. değerleri ekleyeceğiniz alan açılır. Dilerseniz ürünlerinize min. ve max. fiyat değerleri ekleyerek pazaryerine gönderilecek olan ürünlerinizi sınırlandırabilirsiniz. 

Örneğin; Mini. değere 10 max. değere 100 yazıldığında indirimli fiyatı 10 ile 100 tl arasındaki ürünleri entegrasyona dahil edebilirsiniz. 

NOT : Bu alana eklediğiniz değerdeki tüm ürünleri pazaryerinde satamazsınız. Diğer eklediğiniz ayarlara uygun olan ürünleri de filtreleyerek aktarabilrisiniz. 

Örneğin; Eşlenmiş kategoriler alanında 14 kategoriniz yer alıyorsa ve sadece 2 kategori seçilmiş ise seçilen kategorilerde eklediğiniz sınırlandırmalara uygun olan ürünleri filtreleyerek aktarabilirsiniz. 

NOT : Aynı anda birden fazla sınırlandırma da ekleyebilirsiniz. 

Entegrasyon İsmi : Bu alandan dışarı aktarım entegrasyonunun ismini belirleyebilirsiniz. 

Örneğin; İki tane Trendyol entegrasyonunuz bulunuyorsa daha kolay ayırt etmek için “Trendyol” yerine “X mağaza” ve “Y mağaza” isimleri verebilirsiniz. 

entegrasyon ismi.png (3 KB)

Diğer Seçenekler : Pazaryerine aktarılacak ürünleri belirli kriterlere göre sınırlandırabilirsiniz.

diğer seçenekler.png (11 KB)

1. Sadece Aktif Ürünleri Gönder : İşaretlendiğinde ürünler sayfanızda bulunan pasif ürünleri pazaryerine göndermez, aktif ürünleri gönderir. 

2. Fotoğrafsız Ürünleri Gönderme : İşaretlendiğinde Fotoğrafı olmayan ürünleri pazaryerine göndermez. Fotoğrafı olmayan ürünler pazaryerine aktarıldığında hata mesajı dönecektir. 

3. Detaysız Ürünleri Gönderme : İşaretlendiğinde detayı bulunmayan ürünleri pazaryerine göndermez.

4. Barkodu Olmayan Ürünleri Gönderme : İşaretlendiğinde barkodu olmayan ürünleri pazaryerine aktarmaz. 

Alan Seçimi : Yönetici Paneli > Katalog Ayarları > Alan Yönetimi kısmında eklemiş olduğunuz alanlar listelenir. Alan seçiminden ürün pazaryerine aktarılırken kod, başlık, stok, fiyat ve açıklama alanlarının ürün detayınızdaki hangi alandan seçileceğini belirleyebilirsiniz.

alan seçimi.png (20 KB)

NOT : Alan Seçiminden eklemiş olduğunuz bilgiler üzerinde değişiklik yapmamanızı öneriyoruz. Yapılan değişiklik sonrası ürünleriniz hataya düşebilir. 

NOT : Alan Seçiminde değişiklik yapıldığında güncelleme saatinde güncellenerek pazaryerine yansıyacaktır. Pazaryerine yansıtmaması halinde destek talebi oluşturarak güncelleme talebinde bulunabilirsiniz. 

Bilgilerinizi ekledikten sonra “Değişiklikler Kaydet” butonuna tıklayınız.