E-ticaret sitesi sahiplerinin en önemli yapı taşlarından birisi de pazaryeri ile olan entegrasyonudur. Connectprof ile pazaryerleri arasında çift yönlü iletişim kurarak ürün, sipariş aktarımları aynı zamanda stok ve ürün güncellemelerinizi tek panel üzerinden yönetebilirsiniz. 

Ürünleriniz e-ticaret sitenizden ConnectProf yönetici paneline çekilip entegrasyon ayarlarınızı tamamladıktan sonra ürün aktarımı işlemi yapabilirsiniz. Dilerseniz kategorisi eşlenmiş olan tüm ürünlerinizi, belirli stok veya fiyat limitli ürünlerinizi veya seçili ürünlerinizi aktarım yapabilirsiniz. 

Ürünlerinizi pazaryerine aktarmadan önce yapılması gereken işlemler bulunmaktadır. 

Pazaryerine ürün aktarımı yapılmadan önce ürünlerinizin ConnectProf paneline eklenmesi gerekmektedir. Ürünleriniz Connecprof paneline eklenmesi için destek talebinde bulunabilirsiniz. Ürünleriniz panelde "Ürünler" bölümünde bulunuyorsa tekrar aynı işlem gerekmez. 

Ürünleriniz panele eklendikten sonra ürünlerinizin aktarılmasını istediğiniz pazaryeri hesap eklenmesi gerekmektedir. Hesap eklemesi yapılmamışsa detaylı bilgi için tıkayınız.  

Hesap eklemesinden sonraki adım hesap bağlantısı kurulmasıdır. Bu bağlantı pazaryeri ile connectprof entegrasyonunu sağlar. Hesap bağlantısı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Hesap İlişkilendirmeden sonra pazaryerine gönderek istediğiniz ürünlerin kategorileri eşlenmelidir. Kategori eşleme ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Ürün aktarım işlemleri için dışarı aktarım sayfasından ürünleri aktarmak istediğiniz pazaryeri entegrasyonunu seçerek Menü > Genel Ayarlar alanına tıklayınız. 

genel ayar.png (64 KB)

Açılan sayfada eşlenmiş kategoriler, limitler, entegrasyon ismi, diğer seçenekler ve alan seçimleri bulunmaktadır. 

Eşlenmiş Kategoriler alanından pazaryerine ürün aktarılırken hangi kategorideki ürünlerin aktarımını yapmak istiyorsanız, bu alandan kategori seçimi yapmalısınız. 

Kategori seçiminden sonra limitler, diğer seçenekler, alan seçimleri alanından farklı kriterler eklemek istiyorsanız eklemesini yapabilirsiniz.  

genel ayar1.png (75 KB)
Genel ayarlarda bilgilerinizi tamamladıktan sonra "Seçenekler" sekmesinden bilgilerinizin eklenmesi gerekmektedir. Seçenekler alanında eklediğiniz genel bilgilerinizi ilk kurulumda eklediyseniz dolu gelecektir. Bilgileriniz ekli değil ise ürün aktarımı yapılmadan önce bilgiler eklenmelidir. 

Seçenekler ile ilgili detaylı bilgi almak için "Dışarı Aktarım - Seçenekler" makalesini inceleyebilirsiniz. Makaleye ulaşmak için tıklayınız

NOT : Sadece belirli etikete sahip ürünlerin aktarılmasını istiyorsanız Seçenekler > Diğer Seçenekler > Etiket Filtresi alanından ürünlerinizin bulunduğu etiket seçimi yapabilirsiniz. 

KtS0lY2uLF.png (210 KB)
Ürünleri komisyon eklemesi yapacaksanız eğer "Komisyon" penceresinden ekleme işlemi yapabilirsiniz.

Komisyon ile ilgili detaylı bilgi almak için "Dışarı Aktarım - Komisyon" makalesini inceleyebilirsiniz. Makaleye ulaşmak için tıklayınız

Pazaryeri bazlı komisyon ekleme ile ilgili bilgi almak için tıklayınız

komisyon.png (49 KB)
Seçmiş olduğunuz kategorilerde bulunan bazı ürünleri entegrasyon dışı bırakmak istiyorsanız "Hariç Bırakılanlar" alanından düzenleme yapabilirsiniz. 

Hariç bırakılanlar ile ilgili detaylı bilgi almak için "Dışarı Aktarım - Hariç Bırakılanlar" makalesini inceleyebilirsiniz. Makaleye ulaşmak için tıklayınız

hariç burakılanlar.png (70 KB)
Ayarlarınızı ekledikten sonra “Yeni Eklenenler” alanına tıklayınız. 

Yeni eklenenler sayfası açılacaktır. 

Eşlediğiniz kategorideki ve filtredeki ürünleriniz mevcut ürünler alanında yer almaktadır. Entegrasyona dahil etmek istediğiniz ürünleri mevcut ürünler alanından seçili ürünlerinizi veya tümünü aktar yaparak pazaryerine aktarmak istediğiniz ürünlerinizi seçebilirsiniz.

Yeni eklenenler hakkında detaylı bilgi almak için "Dışarı Aktarım - Yeni Eklenenler" makalesini inceleyebilirsiniz. Makaleye ulaşmak için tıklayınız

Seçtiğiniz ürünler eklenen ürünler alanına gelecektir. 

Güncelleme ile ürünleriniz pazaryerine aktarılacaktır. 

NOT : Güncellemenin anlık yapılmasını istiyorsanız destek talebi oluşturarak güncelleme talebinde bulunabilirsiniz. 
yeni eklenen.png (62 KB)