ConnectProf paneli pazar yerlerine ürün gönderimi yapabilmeniz için pazaryeri kategorileri ile göndermek istediğiniz ürünlerin kategorilerini eşlemeniz gerekmektedir. 

Kategori eşleme işlemi için yönetici panelinin anasayfasında bulunan “Katalog Ayarları” butonuna tıklayınız. 

Aynı işlemi Ürünler > Menü > Katalog Ayarları > Kategori Yönetimi sekmesinden de yapabilirsiniz. 
  
Kategori yönetimi sayfasındaki kategori listesinde bulunan kategoriler sitenizde ki kategorilerdir. Bu alandaki kategorilerinizden eşlemek istediğiniz kategorinin en alt kırılımını seçiniz ve kategoride bulunan ürünleri aktarmak istediğiniz pazaryerini seçerek "Eşle" butonuna tıklayınız. 

9AVfcfdebi.png (106 KB)
Açılan pencerede pazaryeri kategorileri listelenecektir.

Bu kategoriler arasında eşlemek istediğiniz kategoriyi dilerseniz arama kısmından kategori adını yazıp aratabilir veya kategoriler arasında bulup son kırılımı seçilerek eşleyebilirsiniz.

Eşleme işleminden sonra devam butonuna tıklayınız. 
BIdhs3yueJ.png (100 KB)

Kategori eşleme işleminden sonra filtre alanı açılacaktır. 

NOT : Ünlem işareti ile işaretli alanlar zorunlu filtre bilgisidir. Ürünlerinizin aktarılabilmesi için mutlaka filtre bilgisi göndermeniz gereklidir. Zorunlu filtre eklemesi yapılmadığı takdirde ürünleriniz hataya düşecektir ve aktarım yapılmayacaktır.
1o85grpWpq.png (118 KB)

Bu alanlardaki Filtre gönderiminde üç farklı eşleme seçeneğinden birini gönderebilirsiniz. 

Eşleme yapabileceğiniz seçenekler; Katalog alanı, filtre alanı ve sabit değerlerdir. 

Katalog Alanı : Sitenizde mevcutta bulunan bilgilerdir. Sitenizdeki bilgiler eşleme yapılacak olan değerler ile uyumlu ise katalog alanı seçilmelidir. 

Örneğin, Renk bilginiz sitenizde tür1 yada tür 2 de bulunuyorsa "Eşlemeler" alanından "Katalog Alanı" seçilerek renk bilginizin bulunduğu alanı seçebilirsiniz. 

Filtre Alanı : E-ticaret sitenizde filtre alanı mevcut ise olduğu gibi gelecektir. Eğer sitenizde filtre yapısı yok ise boş gelecektir. 

NOT : Sitenizde bulunan filtre alanlarınız otomatik gelmiyorsa konu ile ilgili destek talebi açabilirsiniz. 

Destek talebi oluşturmak için "Destek talebi nasıl oluşturulur?" makalesini inceleyebilirsiniz. Makaleye ulaşmak için tıklayınız.

NOT : Filtre alanlarınız boş geliyorsa ve kategori eşlemesi yaparken filtre eklemek istiyorsanız "Kategoriye Hazır Filtre Ekleme , Kategoriye Özel Filtre Ekleme , Kategoriye Başka Bir Kategoriden Filtre Kopyalama " makalelerini inceleyebilirsiniz. 

Sabit Değerler : Pazaryerinin standartta sunmuş olduğu değerlerdir. 

Panel üzerinde değiştirme veya ekleme işlemi yapılamamaktadır. Eklenmesi isteniyorsa kullanmış olduğunuz pazaryeri ile iletişime geçilmelidir. 

zyXEN4v8Rd.png (126 KB)

NOT : Ürün bilgileri arasında uygun filtre bilgisi olan alan varsa katalog alanı seçeneğinden ilgili seçeneği seçebilirsiniz. 

Örneğin; Ürün filtresi eklenirken renk ve beden filtresi eklenecekse ve bu alanlar sitenizde bulunuyorsa katalog alanlarından nitelik renk ve beden bilgisinden çekilebilir. Nitelik 1 renk, nitelik 2 beden bilgisinden çekilecekse bu değer renk ve beden bilgisi için açılan pencerenin altında bulunan eşleme yapa tıklanarak beden bilgisi ve renk bilgisi eşlemeleri yapılması gereklidir.

Açılan pencereden sitenizde bulunan niteliklerinizi pazaryerinde bulunan değerler ile eşleyebilirsiniz.

Filtre Eşleme ile ilgili detaylı bilgi almak için "Filtre Eşleme" akalesini inceleyebilirsiniz. Makaleye ulaşmak için tıklayınız
2zVZ6l4Peu.png (103 KB)